Het multicam UBAC shirt van MSS Defence is door specialisten van het Ministerie van Defensie getest en gewaardeerd met “extreem positief”. Het shirt is voorzien van vocht-absorberende “pads” op de schouders. Deze pads kunnen nat gemaakt worden en dienen ter verkoeling. Het shirt wordt gebruikt als comfortabel alternatief wanneer een militair met zijn operatievest werkzaamheden moet uitvoeren. De sportstof zit dan onder het vest en de gecamoufleerde mouwen dienen dezelfde functie als bij een gewoon militair uniform. Het shirt is getest tijdens schiet- en tactische oefeningen. Het shirt werd gedragen onder het operatievest, in combinatie met een wapen, kogelwerende platen en een zwemvest.
De verkoelende werking in combinatie met de opbergruimtes en de fijne stof zorgen voor een goed all-round UBAC shirt. De verkoelende functie werkt goed, de “padding” dient als extra comfort en de stof zelf is koel en plakt niet. Ook bezit het shirt een paar handige opties zoals vakken voor elleboogbeschermers en extra opbergzakken op de mouw”
Hans

Specialist, Ministerie van Defensie

De schouder “pads” dienen hun doel, blijven een paar uur vochtig en bieden comfortabele koeling. De “pads” zijn makkelijk in gebruik en vormen een comfortabele laag tussen het lichaam en de te dragen uitrusting. De eigenschappen van deze “pads” dragen bij aan het draagcomfort van het UBAC shirt en de verkoeling van de gebruiker, waardoor deze langer inzetbaar is. Het materiaal van het shirt wordt als vele malen koeler ervaren dan de gewone katoenen shirts. Daarbij plakt de stof niet, wat bij veel andere UBAC shirts wel het geval is. Met als resultaat dat het shirt makkelijk uit te trekken is. Dit is een grote verbetering ten opzichte van de huidige UBAC shirts op de gebieden verkoeling en gebruikersgemak. Omdat UBAC shirt vaak gebruikt wordt onder zware militaire omstandigheden is het gebruikelijk dat het shirt nat wordt van zweet. Een koele en gemakkelijk uit te trekken stof draagt daarom bij aan het comfort. Tot slot biedt het shirt de optie om elleboog “pads” in te ritsen en heeft deze extra zakken in de mouwen die met een rits dicht kunnen. Dit brengt voordelen in het operationele gebruik omdat er zowel de mogelijkheid wordt geboden om elleboog “pads” te gebruiken (bijvoorbeeld bij optreden in verstedelijkt gebied) als de mogelijkheid om materiaal op te bergen in de mouwen. Hier maken militairen vaak gebruik van, omdat de mouwen een toegankelijke opbergplaats vormen. Meer weten? Neem dan gerust contact op via info@mssdefence.com
Translate »
Open chat
1
💬 Need help?
Hello 👋
Can we help you?