Den Haag, 17 November 2017. MSS Defence is nu “business liaison” van Softs. Defensie vastgoed neemt een centrale plek in binnen onze samenleving. Kazernes en oefenterreinen leveren een bijdrage aan de lokale economie maar hebben ook meer belastende “impact”. Met SOFTS kan defensie nu handelend compensatie bieden voor deze impact. Om duurzaamheid te creëren. Door een bijdrage leveren aan de lokale economische groei door middel van energiesponsoring. Met SOFTS heeft defensie een klimaat-inclusieve oplossing beschikbaar. De technologische innovatie en revolutionaire businessmodellen van SOFTS passen bij de de moderne rol van de hedendaagse krijgsmacht. En iedereen profiteert van de verduurzaming van Defensie vastgoed met behulp van SOFTS: de militairen, de stedelijke omgeving, maatschappelijke organisaties, bedrijven en ook particulieren.

Verplichte duurzaamheidsmaatregelen worden uitgevoerd. Stilstaande defensie oppervlakte wordt in beweging gezet met zogenaamde Softs Point. Een Softs Point is een multifunctionele energiecentrale die meer kan dan alleen energie opwekken. Schijnt de zon, dan wekken ze schone energie op. Is het bewolkt, dan draaien ze een slag en filteren ze de lucht. Maar ook voor duurzame communicatie, regenwater bufferen en bijvoorbeeld data verzamelen. Softpoints kunnen door Defensie worden gehuurd waarmee de noodzakelijke en verplichte verduurzamingsmaatregelen worden uitgevoerd.

Stilstaande defensie oppervlakte

Er komt meer budget voor kerntaken. Met het exploitatie-overschot van een Softs Point wordt geïnvesteerd in vaste zonnepanelen. Deze zonnepanelen noemen we Sponsor Solars. Alle energie uit de Sponsor Solars wordt op de markt aangeboden tegen een zeer concurrerende prijsstelling. Deze opbrengsten worden vervolgens omgezet en gesponsord naar een duurzaamheidsbudget. Energy Sponsoring is gratis duurzaamheidsbudget voor maatschappelijke organisaties in onderwijs, gezondheid, sport en cultuur. Met Energy Sponsoring ontstaat er budget voor energiebesparende en duurzaamheidsplannen. Hierdoor komt er meer budget vrij voor kerntaken.

Focus op kerntaken

Wilt u meer weten over hoe u met uw defensie vastgoed kunt verduurzamen op een innovatieve en inclusieve wijze? Neem gerust contact met ons op, we zijn u graag van dienst.

Translate »
Open chat
1
💬 Need help?
Hello 👋
Can we help you?