MSS Defence is een maatschappelijk betrokken onderneming. Zo ondersteunen wij diverse initiatieven van vrijwilligersorganisaties. Wist u dat wij ook de Stichting SIGNI Zoekhonden ondersteunen?

SIGNI is een profit stichting, die ten doel heeft om vermiste mensen (levend of overleden) op te sporen met behulp van zoekhonden en een professioneel duik-, sonar-, vaar- en grondonderzoek team.

Sinds 2004 zoekt de stichting wekelijks met haar honden in de meest uiteenlopende omstandigheden naar vermiste personen. Deze intensieve inzet vraagt niet alleen het uiterste van de honden, maar ook van de 50 vrijwilligers die Signi telt. De stichting is uniek in haar inzet, prestaties, volharding, belangeloosheid en professionaliteit.

Naast de zoekacties in Nederland heeft Signi zoekhonden haar expertise ingezet in diverse internationale rampgebieden. Zo was er o.a. inzet tijdens de Tsunami in Japan en de aardbeving in de Filipijnen.

In de werkzaamheden van Signi zoekhonden staat één ding centraal: het vinden van vermiste personen en daarmee het beëindigen van de onzekerheid die achterblijvers treft in vermissingszaken.

Onze laatste bijdrage is het leveren van een op maat gemaakte onderwater camera set. Met deze camera kan een eerste onderzoek gedaan worden voordat een professioneel duikteam wordt ingezet (met alle daarmee gemoeid zijnde kosten en risico’s).

Wij hebben gekozen voor een “commercial off the shelve” product dat wij vervolgens hebben aangepast voor professioneel gebruik. Wij hebben een maatwerkkoffer ontworpen waarin alle componenten van de set naadloos zijn geïntegreerd in één “turn-key” en  “plug and play” systeem. Op onderstaande foto krijgt u een goede indruk van het eindresultaat.

Translate »
Open chat
1
💬 Need help?
Hello 👋
Can we help you?