Eindelijk kosten-effectieve anti-drone oplossing beschikbaar

Den Haag, 21 Maart 2017. Met de lancering van de BS-500 Tactical Drone Disruptor is er nu in Nederland een effectief “drone” bestrijdingsmiddel beschikbaar. Licht van gewicht, handzaam en eenvoudig in gebruik.

Bestrijding van “drones” is een “hot topic”. In Nederland zijn de afgelopen tijd al verschillende drone bestrijdingsoplossingen geïntroduceerd en getest. Tot nu toe zijn de oplossingen onderhevig aan kritiek. Soms is de oplossing niet echt diervriendelijk. Of is het gebruik te complex. Of is de effectieve bestrijdingsafstand te gering.
Met de introductie van de BS-500 kunnen schadelijke of vijandige “drones” nu echt worden bestreden. De BS-500 heeft namelijk een aantal onderscheidende voordelen:

  • Effectieve bestrijdingsafstand van minimaal 500 meter, oplopend tot 1.000 meter
  • Verstoort de besturings signalen naar de “drone”
  • Verstoort tevens de GPS ontvangst van de “drone”
  • Licht van gewicht en handzame afmeting
  • Zeer eenvoudig in gebruik, vergt geen opleiding
  • Zeer betaalbaar vergeleken met andere oplossingen

“De BS-500 is een geschaalde versie van het uitgebreide Amerikaanse UAVX systeem van BlackSage. De bestrijdingstechniek is door en door getest en is al in gebruik bij verschillende eindgebruikers in diverse landen. Het mooie van de BS-500 is dat deze effectiviteit combineert met handzaamheid. Je kunt de BS-500 vanuit de hand richten en hij past met gemak in de kofferbak of op de achterbank van een auto. Daarnaast is proportionaliteit ook al ingebouwd. De gebruiker kan als eerste stap de communicatie naar de “drone” beïnvloeden. Vervolgens kan bij het uitblijven van effect de GPS functionaliteit uitschakelen. Met als resultaat dat de “drone” óf direct landt óf terugkeert naar het laatste of originele “way point” – Derk Wisman, directeur MSS Defence

De BS-500 Tactical Drone Disruptor wordt in Nederland gedistribueerd door MSS Defence.

Voor meer informatie over het product: BS-500 Tactical Drone Disruptor

 

Translate »
Open chat
1
💬 Need help?
Hello 👋
Can we help you?